Film

Skribent

Mats Karlsson

31 juli 2012 | 11:01

"The Master" drar till Venedig

Dragkampen om Paul Thomas Andersons drama är nu över.

Att Paul Thomas Anderson är en stor favorit bland festivalerna är ingen underdrift. Alla stora festivaler vill premiärvisa Andersons drama och med en sådan rollista är det förståeligt. När programmet för Venedig Filmfestival släpptes meddelade Variety först att Venedig skulle visa filmen, för att kort senare meddela att det var ett misstag.

Det ryktades även att den skulle dra till Toronto Filmfestival när det inte blev Venedig och så gick teorierna om att den skulle visas på Fantastic Fest i Austin, Texas. Men nu rapporterar Deadline att "The Master" kommer delta i tävlan på Venedig Filmfestival, som har gett Anderson bästa tänkbara visningstiden lördagen den 1 september. Men trots att filmen är klar för Venedig påpekar Deadline att det är stor möjlighet att "The Master" även kommer att visas på Toronto filmfestival som pågår mellan 6-16 september.

Venedig Filmfestival startar 29 augusti och pågår till 8 september och Viktor Jerner kommer att bevaka festivalen för MovieZine, från gondol om möjlighet ges. Svensk premiär för "The Master" blir det i vinter.

| 31 juli 2012 11:01 |