Film

Skribent

Mats Karlsson

13 juni 2012 | 20:15

"The Lone Ranger" i blåsväder

Den problemfyllda Disneyfilmen löper stor risk att bli nästa "John Carter" för filmbolaget.

"The Lone Ranger" har varit minst sagt ett problemfyllt projekt för alla inblandade. Disney lade projektet på is förra året och krävde att man skulle sänka budgeten från 250 miljoner till 215 miljoner dollar. De stora namnen i projektet, Gore Verbinski, Jerry Bruckheimer och Johnny Depp gick med på att sänka lönerna, så att man kunde uppfylla den lägre budgeten på 215 miljoner dollar. Disney gav då filmen grönt ljus och allt var frid och fröjd.

Men enligt Hollywood Reporter ligger man redan efter i schemat och har överskridit budgeten. Filmteamet har dock jobbat i medvind och har dessvärre råkat ut för väderproblem, där sandstormar har skadat den dyra inspelningsplatsen.

Självklart ligger förlustaffären med "John Carter" nära till hands och är svår att skaka av sig för Disney. Inte ens Johnny Depp är längre ett säkert kort för filmbolagen, då "Dark Shadows" inte blev den succé man hade räknat med. Så visst finns det all anledning för filmbolaget att bli oroliga när kostnaderna skjuter i höjden.

"The Lone Ranger" får biopremiär 3 juli 2013.

| 13 juni 2012 20:15 |