Film

Skribent

Alexander Svensson

13 maj 2024 | 21:15

Sydney Sweeney och Edgar Wright gör film av "Barbarella"

Serietidningen som blev film med Jane Fonda 1968 ska få nytt liv!
Sydney Sweeney är för tillfället ett av de hetaste unga namnen i filmbranschen, efter hyllade roller i projekt som “Euphoria”, “Anyone But You” och “The White Lotus”. Ett av hennes nästa projekt kan bli en ny adaption av sci-fi-serien “Barbarella”.
 
“Barbarella” är ursprungligen en fransk serietidning av Jean-Claude Forest som 1968 blev filmatiserad av Roger Vadim med Jane Fonda i titelrollen. Berättelsen utspelar sig i en framtid där mänskligheten bemästrat konsten att färdas bland stjärnorna och följer Barbarella, en äventyrare som arbetar åt Jordens regering.
 
Jane Fonda som Barbarella i filmen från 1968.
 
Nu rapporterar Deadline att Edgar Wright är tilltänkt som regissör för den nya filmen. Han har inte skrivit på ännu, men ska enligt rapporten vara intresserad av projektet. Jane Goldman, som bland annat skrivit “Kingsman: The Secret Service” och “X-Men: The First Class” har erbjudits jobbet som manusförfattare.
 
Går Wright med på att regissera lär vi dock få vänta ett par år innan vi får se “Barbarella”: först ska Wright göra Stephen King-adaptionen “The Running Man” med Sweeneys “Anyone But You”-kollega Glen Powell i huvudrollen.
 
Vad tror du, låter ekvationen Sydney Sweeney + Edgar Wright + Barbarella som ett recept för framgång och evig lycka?
| 13 maj 2024 21:15 |