Film

Skribent

Mats Karlsson

31 maj 2011 | 21:01

Sutherland blir president i "Hunger Games"

Donald Sutherland är det senaste tillskottet i filmatiseringen av Suzanne Collins succéroman "Hunger Games".

Hollywoodskådisarna står bokstavligen på kö för att lyckas få en roll i detta hypade filmprojekt. Det senaste tillskottet är ingen mindre än Donald Sutherland som ska spela president Snow.

- President Snow har varit den tyranniske härskaren av Panem och dess tillhörande distrikt i 25 år. Med en ormliknande stil, han är grym och hänsynslös i sin skrämseltaktik och överlägsenhet. Med över femtio års av erfarenhet i Hollywood, kan Sutherland göra den här rollen i sömnen. Men för de yngre beundrarna som inte känner till hans filmer; han kommer att bli en fantastisk president, skriver Lionsgate i det officiella pressmeddelandet.

Sutherland ansluter sig till skådespelargänget som består av Jennifer Lawrence (Katniss), Woody Harrelson (Haymitch), Josh Hutcherson (Petra), Liam Hemsworth (Gale), Wes Bentley (Seneca Crane), Elizabeth Banks (Effie Trinket), Stanley Tucci (Caesar Flickerman), Willow Shields (Primrose), Lenny Kravitz (Panem), Toby Jones (berättaren av spelen) och Paula Malcomson (Mrs Everdeen).

Här är filmens officiella synopsis:

"Hunger Games" är baserad på Suzanne Collins succéroman med samma namn, om en gastkramande framtid som är grym, rå, falsk och egentligen bara handlar om en sak - att hålla folket i schack. Varje år direktsänds Hunger games som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt lottas två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta i tävlingen. De skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stylas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer, för att sedan delta i spelet där bara en vinner - den som överlever. Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hunger games har hon inget skydd. När det är Prims namn som dras i lottningen ser Katniss ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

"Hunger Games" får svensk biopremiär 23 mars 2012.

| 31 maj 2011 21:01 |