Film

Skribent

Christian Björck

1 juni 2017 | 10:10

Studio Ghibli öppnar nöjespark år 2020

Animeringsstudion som är känd för "Spirited Away" och "Min granne Totoro" ska öppna en nöjespark i Japan, baserad på sina älskade filmer.
Animefans! Dags att snart vallfärda till Nagoya i Japan för där kommer Studio Ghibli att öppna sin första nöjespark. "Ghibli Park" tillkännagavs av Ghibli-producenten Toshio Suzuki tillsammans med Nagoyas landshövding Hideaki Ōmura, rapporterar Anime News Network.
 
Parken siktar på att öppnas innan Olympiska spelen som ska hållas i Japan 2020. Den ska också hålla sig i enlighet med Hayao Miyazakis ställning till naturen, så inga mijlöfarliga ämnen ska användas i samband med bygget eller underhållet av parken och inga träd för huggas ned för att göra plats. Rapporter säger att parkens omfång ska vara 200 hektar och byggas som tillskott till den redan etablerade The Expo Park, där en replika av huvudkaraktärernas i "Min granne Totoro" hus redan står på plats.
 
Inga attraktioner är planerade utan parken ska istället sikta på att återskapa de miljöer som återfinns i studions filmer, med huvudfokus på "Min granne Totoro". Det ryktas även att karaktärer från filmerna kommer vandra runt i parken, så att fans kan interagera. Tänk att få krama en stor fluffig Totoro!
 
Fram tills att parken byggts klart finns en mindre Studio Ghibli-utställning i Mitaka, där besökare bland annat kan se kortfilmer och se interaktiva utställningar baserade på Studio Ghibli.
| 1 juni 2017 10:10 |