Film

Skribent

Alexander Svensson

2 mars 2024 | 20:02

Streamingtips: Patrick Swayze sparkar röv i kultiga "Road House"

En kultig actionrulle från 1989 har landat på Amazon, bara veckor innan den får sin remake.
“Road House” från 1989 är kanske inte en av tidernas bästa actionfilmer, men den har trots det levt kvar i det populärkulturella minnet. Filmen följer James Dalton som får jobb som bouncer på en liten vägkrog, och snart råkar i konflikt med en den lokala storskurken.
 
Patrick Swayze gör huvudrollen som hjälten Dalton, som har tendens att sparka och slå sig ur problem. Även Sam Elliott, Kelly Lynch och Ben Gazzarra gör roller i filmen.
 
 
Trots (eller kanske tack vare) ett kritiskt mottagande och ett antal Razzie-nomineringar så har “Road House” har lämnat ett hyfsat avtryck i populärkulturen, som en film vars behållning kommer från att den kanske inte är särskilt bra. Bortsett från en uppföljare (som gick direkt till DVD och inte hade någon av originalskådespelarna i rollerna) så har filmen även blivit en återkommande skämt i “Family Guy”.
 
Nu har “Road House” kommit till Amazon Prime. Delvis beror det säkert på att det är på Amazon som Doug Limans kommande remake av filmen med Jake Gyllenhaal och Connor McGregor kommer att ha sin omtvistade streamingpremiär om bara ett par veckor. Så vill du förbereda dig för 2024 års “Road House” på Amazon Prime så kan du från och med idag kolla in 1989 års “Road House” på Amazon Prime.
 
Vad tycker du om "Road House"? Är den så dålig att den blir bra? Eller är den bara dålig (eller bra)?
 
| 2 mars 2024 20:02 |