Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

10 juni 2022 | 09:30

Streamingtips: Nu kan svenska tittare se sista "Peaky Blinders"-säsongen

Väntan har varit olidligt lång, särskilt med tanke på att den sista säsongen sändes tidigare under året hos BBC... men nu finns avslutningen på Netflix.
I vanliga fall har vi kunnat följa "Peaky Blinders" veckovis samtidigt som avsnitten släppts hos BBC, via C More här i Sverige. Men av någon anledning blev det aldrig så när seriens sista säsong äntligen fick premiär i Storbritannien tidigare under året. 
 
Nu finns däremot lyckligtvis äntligen hela den sjätte och sista säsongen av Cillian Murphys "Peaky Blinders" och hans alltid lika imponerande skådespel i huvudrollen som gangsterledaren Thomas Shelby. Den sista säsongen består av totalt sex nya avsnitt, där det sista stoltserar med dryga 80 minuter istället för seriens normala längd på cirka 60 min. 
 
 
Den som känner sig extra sorgsen över att "Peaky Blinders" nu slutligen går i mål, även för oss svenskar, kan däremot glädjas åt att det endast är tv-serien som når sitt officiella slut. Seriens skapare Steven Knight har nämligen en "Peaky Blinders"-långfilm på gång, som kommer att utspela sig i Birmingham och börjar spelas in under 2023. Den filmen förväntas markera det officiella slutet för karaktärerna vi fått föja i "Peaky Blinders"-serien sedan den första säsongen släpptes 2013.
 

Läs också: "Peaky Blinders"-filmen spelas in 2023

 
Kommer du att ge den sista säsongen av "Peaky Blinders" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 10 juni 2022 09:30 |