Serie

Skribent

Alexander Svensson

11 april 2024 | 06:00

Streamingpremiär! Se hajpade "Fallout" gratis på Prime Video - så gör du

Apokalypsen är äntligen här - nu kan du streama årets mest efterlängtade tv-spelsadaption!
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
En av vårens största serier har landat! Det handlar om Amazons dundersatsning “Fallout”, en serie baserad på den postapokalyptiska rollspelsserien med samma namn. USA ligger sedan länge i färgglada och radioaktiva ruiner efter att någon detonerat kärnvapen lite för friskt, och landet är nu fyllt med färgstarka och livsfarliga figurer, alla med egna mål och ambitioner.
 
Serien utspelar sig i samma värld som spelen, men har en egen story och egna karaktärer.
 
Vi har tre huvudkaraktärer att hålla koll på:
 
• Lucy (Ella Purnell, “Yellowjackets”) är en hoppfull ung kvinna som ger sig ut i den söndersprängda världen efter att ha växt upp i ett skyddat “vault”, undan apokalypsens fasor.
 
• Maximus (Aaron Moten, “Emancipation”) är en ung medlem av “The Brotherhood of Steel”, ett härligt gäng som kombinerar religiösa riter med stora robotdräkter.
 
• Sist, men inte minst är Cooper Hayward/The Ghoul (Walton Goggins, “Justified”), en man som muterats under apokalypsen och nu livnär sig som prisjägare.
 
Walton Goggins som du aldrig sett honom förr (dvs röd och utan näsa).
 
“Fallout” har skapats av Jonathan Nolan och Lisa Joy, som tidigare gjort sci-fi-serier som “Westworld” och “Peripheral”.
 
Den första säsongen består av åtta avsnitt, och samtliga har premiär idag. Med andra ord kan du redan nu sträckkolla på kärnvapenapokalypsen. "Fallout" finns att streama hos Amazon Prime Video som är snälla nog att bjuda nya kunder på en provmånad utan kostnad.
 
 
| 11 april 2024 06:00 |