Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

15 november 2020 | 17:05

Steve Carells "Space Force" är klar för en andra säsong

Netflix ser potential och ger komediserien en andra chans, trots att den första säsongen fick ett något ljummet mottagande.
Det råder nog ingen tvekan om att Netflix hade hoppats på en större succé än man fick med den första säsongen av "Space Force", som återförenade "The Office"-skaparen Greg Daniels med Steve Carell i en helt ny arbetsplatskomedi. Men medan tv-kritikerna gav serien mestadels svaga medelbetyg, så verkar tillräckligt många Netflixprenumeranter ha givit serien en chans för att man ska våga ge serien en ytterligare säsong. 
 
Enligt THR kommer den andra säsongen att plocka in Norm Hiscock ("Brooklyn Nine-Nine", "Parks and Recreation") som co-showrunner vid sidan om Daniels, samt låta skådespelaren Jimmy O. Yang (som spelar en av rollerna i serien) hoppa ombord som manusförfattare också. 
 
Handlingen i "Space Force" kretsar kring den nya delen av den amerikanska militären, som skapades av Donald Trump, vars uppdrag är att försvara USA och dess satelliter mot attacker från rymden. Carrell spelar general Mark R. Naird, som har fått i ansvar att leda den nya delen av försvaret. John Malkovich, Ben Schartz, Tawny Newsome, Jimmy O. Yang och Lisa Kudrow dyker även upp i olika roller under den första säsongen.
 
 
Carrell sägs tjäna drygt en miljon dollar per avsnitt för sin huvudroll och del i produktionen som producent och medskapare. Med tanke på att Carrells huvudroll i "The Office" länge var en av Netflix mest sedda tv-serier, innan serien flyttade över till Peacock i USA, så hoppas man sannolikt fortfarande att delar av samma publik ska upptäcka "Space Force" och ge serien en liknande kultstatus framöver.
 
Hela den första säsongen av "Space Force" finns att se hos Netflix.
 

Läs också: Arnold Schwarzeneggers spionserie landar hos Netflix

 
Har du hunnit ge "Space Force" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 15 november 2020 17:05 |