Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

17 december 2020 | 16:30

Stephen Kings pandemiskräck i "The Stand" finns nu hos HBO Nordic

En av årets mest efterlängtade tv-serier, med Alexander Skarsgård i huvudrollen som den hemske Randall Flagg, har äntligen haft sin premiär.
Det har varit en lång väntan, som nu resulterar i en nästan osmaklig tillfällighet. Stephen Kings 40-åriga tegelsten (nästan 1500 sidor) till bok "Pestens tid" utspelar sig nämligen under en hemsk global pandemi, visserligen med över 99 procents dödlighet - i jämförelse med den avsevärt "skonsammare" vi går igenom i verkligheten för närvarande.
 
Handlingen kretsar kring en grupp av överlevare som har samlats kring den gamla tanten Mother Abagail (Whoopi Goldberg), som sägs kunna kommunicera direkt med gud. Men bland de överlevande finns också valet att släppa på alla hämningar, mörda, ha sex och följa den karismatiske ledaren Randall Flagg (Alexander Skarsgård), som snarare tycks vara eller åtminstone stå i nära anslutning till något mer djävulskt. 
 
CBS All Access ligger bakom serien men har plockat in King som manusförfattare till det sista avsnittet, då författaren själv visst inte var helt nöjd med slutet på sin bok... så han har nu fått chansen att rätta till det i den nya miniserien.
 
 
Det första avsnittet av "The Stand" finns nu att ta del av hos HBO Nordic, där de totalt nio avsnitten kommer att släppas veckovis. Vi kommer givetvis även att släppa en recension över hela säsongen när samtliga avsnitt har släppts, men redan nu kan du givetvis skriva i kommentarerna nedan vad du tyckte om det första avsnittet! 
 

Läs också: HBO Nordic släpper hela "Vikings"-avslutningen i december

 
Kommer du att ge "The Stand" en chans hos HBO Nordic?
| 17 december 2020 16:30 |