Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

3 november 2020 | 22:35

Stephen King-serien "Castle Rock" läggs ned av Hulu

Skräckseriens två fristående säsonger har båda gått att se hos HBO Nordic här i Sverige.
TVLine rapporterar att Hulu har valt att lägga ned "Castle Rock" efter enbart två säsonger. Serien har utspelat sig i den fiktiva staden Castle Rock, som även är skådeplats för många av författaren Stephen Kings olika böcker. King har däremot inte själv varit involverad i serien, men har låtit dess skapare få använda sig av hans många olika karaktärer - fast i helt nya berättelser, som använt Castle Rock som bas.
 
Under den första säsongen kunde vi se André Holland ("Moonlight", "The Eddy") i huvudrollen, med Bill Skarsgård i en av säsongens läskigaste roller. Under den andra säsongen gav Lizzy Caplan nytt liv åt King-karaktären Annie Wilkes (som vi redan 1990 fick se i långfilmen "Lida"). 
 
Serien blev däremot aldrig riktigt den succé som Hulu uppenbarligen hade hoppats på, när den lanserades 2018 så var "The Handmaid's Tale" fortfarande på topp enligt många och gissningsvis hoppades Hulu att många av dessa även skulle ge "Castle Rock" en chans. Här på MovieZine så dömde vår chefredaktör Alexander Kardelo ut serien redan i samband med premiären, "sömniga mysteriet i "Castle Rock" är sommarens besvikelse"... men även om både tv-kritiker och vanliga tittare verkar ha uppskattat den andra säsongen mer, så blev det uppenbarligen för få för att det skulle löna sig med en fortsättning.
 

Läs också: Hulu jobbar på ”The Handmaid’s Tale”-uppföljare

 
Kommer du att sakna "Castle Rock"? Kommentera gärna nedan!
| 3 november 2020 22:35 |