Film

Skribent

Andreas Samuelson

15 februari 2024 | 14:30

Stellan Skarsgård vill jobba med Oscarsnominerad norrman

Vår svenska Hollywood-stjärna Stellan Skarsgård är sugen på samarbete med norska, Oscarsnominerade filmskaparen Joachim Trier.
Mellan svenska filmer och Hollywood-blockbusters så har Stellan Skarsgård även jobbat mycket i Norge. Bland annat har han spelat i norska titlar som ”En ganska snäll man” (2010), ”En iskall jävel” (2014), ”Leva på hoppet” och ”Ut och stjäla hästar” (båda 2019).
 
Nu är han sugen på att fortsätta skådespela i grannlandet och specifikt med en av dess populäraste filmskapare - Joachim Trier. Regissören och manusförfattaren har etablerat sig som en av Norges mest hyllade med filmer som ”Repris" (2006), ”Oslo 31 augusti” (2011), Hollywood-debuten ”Louder Than Bombs” (2015) och  ”Thelma” (2017).
 
”Världens värsta människa” (2021) blev en enorm framgång efter dess premiär på filmfestivalen i Cannes och resulterade i Oscarsnomineringar för Bästa utländska film och Bästa originalmanus.
 
Nu kanske talangerna kan komma att samarbeta i framtiden - om de själva får välja.
 
- Jag tycker väl det är på tiden att vi jobbar tillsammans, säger Skarsgård till norska VG.
 
Trier är lika postiv till förslaget:
 
- Stellan Skarsgård är en av de skådespelarna i världen som jag har lust att jobba med, så det var ju fint att höra att han också vill... Räckvidden i rollerna han gjort är så bred och imponerande. Från dramatiska roller i nordiska filmer till de största amerikanska projekten. Han är bra på allt han gör, säger regissören.
 
Återstår att se om duon kan finna ett gemensamt projekt i framtiden.
| 15 februari 2024 14:30 |