Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 februari 2021 | 08:25

Snabbguide till nattens Golden Globe-gala

Tina Fey och Amy Poehler är tillbaka som värdar när film- och tv-världens finaste belönas för 78:e gången. Inatt streamar Golden Globes på TV4 Play.
Vad? Årlig prisgala organiserad av Hollywood Foreign Press Association (HFPA). 87 internationella journalister bosatta i Hollywood bestämmer vilka som ska få priserna. Golden Globes kombinerar film- och tv-priser, och är den mest prestigefyllda utmärkelsen efter Oscars och Emmys.

När? Galan sänds inatt från kl. 02.
 
 
Vilka är nominerade? Glad att du frågar. David Finchers drama "Mank" leder med 6 nomineringar. "The Trial of Chicago 7" kan bli en utmanare med 5 nomineringar. Netflix och de andra streamingtjänsterna ligger överlag väldigt bra till efter ett biofattigt år. Vi håller förstås tummarna för en svensk vinst: Ludwig Göransson kan vinna för musiken i "Tenet".

Se årets alla nomineringar här...

Vem presenterar? Humorduon Tina Fey och Amy Poehler är tillbaka som värdar för fjärde gången, för att underhålla Hollywoodeliten och världens publik. Deras jobb blir även att få årets mycket annorlunda gala att kännas lite mer "som vanligt".
 
 
Men corona då? Pandemin påverkar såklart även Golden Globes i år. Det blir inget röda mattan-mingel och inte heller några nominerade gäster i publiken. Till och med Fey och Poehler håller social distans - de sänder från väst- respektive östkusten.

Var kan jag se galan i Sverige? Golden Globes streamas live på TV4 Play inatt med start kl. 02, och kan även ses i efterhand. Förgalan börjar redan 00:30 med Parisa Amiri som svensk kommentator. 
 
 
Kommer du sitta uppe inatt och titta? 
| 28 februari 2021 08:25 |