Serie

Skribent

MovieZine

1 november 2018 | 10:45

Trailerpremiär! "Storm på Lugna gatan" är årets julkalender i SVT

Nu är det bara en månad kvar innan den traditionella julkalendern kickar igång på SVT. I rollistan ser vi bland andra Lena Philipsson, Cecilia Forss, Johan Rheborg och Shima Niavarani.
Årets julkalender i SVT heter ”Storm på Lugna gatan” och beskrivs som ”en spännande familjekomedi med mycket julmys”. Det ska handla om en stenhård julkamp där grannarna i småstaden Järnkroken tävlar om bästa julkortet, pepparkakshuset, julpyntet, och det spännande tomteloppet.

– Jag har velat göra en julkalender som är spännande, rolig och lite romantisk. Med allt som hör julen till - snö, tomtar, pepparkakor, julgranar och lussebullar. Storm på Lugna gatan handlar om gemenskap och vikten av att samarbete även om vi är olika, säger regissören Emma Bucht i ett pressmeddelande.

Se trailern till ”Storm på Lugna gatan” här:
 
 
I julkalendern lär vi känna familjen Storm som flyttar från storstaden till den slumrande småstaden Järnkroken. Raskt bestämmer de sig för att delta i den årliga julkampen. Men det visar sig bli en utmaning att få de egensinniga grannarna att samarbeta och inte blir det lättare när en julsabotör försöker förstöra julkampen!

Kommer familjen Storm och deras grannar att ta hem vinsten i julkampen eller blir det Järnkrokens egen järnlady Lussan Silfverhjelm (Lena Philipsson) som vinner för tionde året i rad? Lyckas barnen lösa mysteriet med vem som är den mystiska julsabotören?

”Storm på Lugna gatan” börjar visas - ja, du gissade rätt, den 1 december.
| 1 november 2018 10:45 |