Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 augusti 2013 | 11:01

Smygpremiär för "The Conjuring" i helgen

Varför inte mysa i biomörkret till en av höstens stora skräckisar redan nu? Passa på när "The Conjuring" smygvisas i Stockholm och Göteborg.

Rysare som "bygger på verkliga händelser" har vi ju kanske sett lite för många av, men filmskaparna bakom "The Conjuring" försäkrar att den är äkta vara. Vera Farmigas och Patrick Wilsons karaktärer bär till och med samma namn som Lorraine och Ed Warren, det amerikanska paret som undersökte paranormala fenomen och många fall av hemsökta hus, främst under 1970-talet.

Händelserna hemma hos New York-familjen Perron ligger till grund för filmen, som James Wan regisserar - han är för skräckälskare mer känd som mannen bakom "Saw" och "Insidious". "The Conjuring" blev dessutom en oväntat stor succé när den släpptes i USA häromveckan, och på väg mot de mest framgångsrika barnförbjudna filmer som någonsin gått upp på bio.

Nog med denna smygreklam nu, vi har ännu inte fått chansen att se filmen men kommer passa på redan till helgen. Då ordnas nämligen nattliga visningar i Stockholm och Göteborg.

"The Conjuring" kommer att visas varje fredag och lördag kl. 23:00, fram till den ordinarie biopremiären 6 september. Vågar du se den?

| 16 augusti 2013 11:01 |