Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

9 september 2017 | 15:00

Skräckfest! Kolla in den läbbiga vinnarfilmen från vår stora kortfilmstävling

För regissörerna bakom "Blund's Lullaby" innebär vinsten en resa till Los Angeles för att träffa regissören bakom "Annabelle 2: Creation".
En samling vettlöst talanfulla bidrag damp in på posten när Fox och MovieZine bad våra läsare att spela in en två minuter lång kortfilm med inspiration från "The Conjuring"-universumet. Vinnarbidraget skulle få åka till soliga Los Angeles och där få en chans att träffa ingen mindre än David F. Sandberg, som just nu är aktuell med "Annabelle 2: Creation".
 
Efter noga övervägande vann Amanda Nilssons och Magda Lindbloms film "Blund's Lullaby", om terrorn som är John Blund, som du kan (och bör) kolla in här nedan. Chansen finns nämligen att vi inom några år kommer att få se den i påkostat långfilmsformat.
 
 
Vi tog oss också självklart ett snack med vinnarna:
 
Grattis! Hur kom ni på idén?
 
- Idén till filmen kom egentligen från att Amanda hittade sin mammas gamla John Blund-speldosa från 1970, därav valde vi att spinna vidare på den nordiska versionen av John Blund. Ett av kriterierna var att ta inspiration från "The Conjuring Universe" så det var vårt tema, men vi ville ändå få in originella och nya effekter som ingen sett eller hört så mycket om tidigare.
 
Vad var det svåraste med att göra filmen?
 
- Det svåraste med att göra filmen var att få in hela vårt koncept på endast två minuter utan att göra det alltför rörigt. Vi hade många idéer och scener vi fick skippa helt eller korta ner.
 
Hur ska det bli att träffa David F. Sandberg?
 
- Att få träffa David F. Sandberg ska bli otroligt spännande eftersom han har lyckats med det vi strävar mot. Som dom två skräckfanatikerna vi är har vi inspirerats av Davids kortfilmer sedan långt tillbaka.
 
Är drömmen att få göra filmen i långfilmsformat nu eller?
 
- Det skulle absolut vara en dröm att göra filmen i långfilmsformat. Vi har klara tankar om hur filmen skulle kunna utvecklas och vi har även många idéer till framtida filmer.
 
Om du vill följa Amandas och Magdas framfart i Hollywood kan du kolla in deras respektive Instagram-konton här och här.
| 9 september 2017 15:00 |