Skribent

Alexander Dunerfors

18 november 2013 | 17:01

Sjunde gången gillt för Terry Gilliams "Don Quixote"

Han har väntat på att få filma "The Man Who Killed Don Quixote" sedan år 2000. Är det äntligen dags?

Planerna för Terry Gilliams fantasydrama "The Man Who Killed Don Quixote" har funnits i tretton år nu, och lika konstant har de gått i kras för regissören. Redan 2000 påbörjade man en inspelning, med Johnny Depp i en roll, som stoppades bland annat av extremt dåligt väder. Sedan dess har Gilliam flera gånger varit nära att kasta in handduken, men nu bestämmer han sig för att ge filmen en ny chans.

- Jag gör ett nytt försök med "Don Quixote". Jag tror det blir sjunde gången. Kanske blir det mitt turnummer? Vi får se om den blir av, men nu vill jag mest göra den för att bli av med den och kunna gå vidare i livet, säger Gilliam.

Comingsoon träffade den "Zero Theorem"-aktuelle regissören på en polsk festival, där han avslöjade den goda nyheten. Eller, goda och goda, vi får se hur det blir med den saken:

- Jag vet inte om filmen blir bra eller dålig. Det är farligt när så många ser fram emot den, jag kan göra väldigt många människor väldigt besvikna.

Förutom Johnny Depp har skådespelare som John Rochefort, Ewan McGregor och Robert Duvall vid något tillfälle varit kopplade till Gilliams olycksdrabbade projekt. Det är inte klart vilka som står framför kameran när (och om) den börjar spelas in.

| 18 november 2013 17:01 |