Film

Skribent

Mats Karlsson

20 november 2012 | 11:30

Sam Mendes skriver på "Bond 24"

Tillsammans med manusförfattaren till "Skyfall", John Logan, utvecklar Mendes en handling till nästa Bond-film.

Sam Mendes gjorde allt rätt med "Skyfall" som resulterade i att han fick frågan om han inte skulle vilja göra nästa Bond-film. Svaret på den frågan var att han var måttligt intresserad och sa följande:

- Vill jag göra ytterligare en film? Nej, jag vet inte. Det känns som att allt jag ville göra med en Bond-film, tog jag med i den här filmen. Så jag skulle behöva vara fullständigt övertygad att jag kunde göra någonting jag älskade om igen. Det finns en stor risk med att upprepa sig själv. Man har inte mängder med fantastiska idéer som man har när man börjar med ett nytt projekt, sa Mendes förra månaden till Metro.

Men nu avslöjar manusförfattaren Robert Wade att Sam Mendes håller på att utvecklar en handling till Bond 24.

- Vi är väldigt nöjda att ha gjort fem Bond-filmer och tror att vi har tagit historien till en bra utgångspunkt. Jag vet att John Logan och Sam Mendes har kommit på en bra handling för nästa film, som tar bort trycket eftersom de här filmerna tar mycket tid, säger Wade i ett pressmeddelande.

Vad detta kan leda till återstår att se. Det finns inga garantier att Mendes kommer regissera nästa Bond-film, men att han jobbar på att ta fram en handling för manusförfattarna att utgå ifrån är i alla fall ett gott tecken.

| 20 november 2012 11:30 |