Serie

Skribent

Alexander Svensson

29 oktober 2023 | 21:03

Matthew Perry vill inte bara bli ihågkommen för "Vänner"

För mindre än ett år sedan berättade skådespelaren vad han hoppas att hans eftermäle blir.
Matthew Perrys död under natten till söndagen kom som en stor chock för alla. “Vänner”-skådespelaren hittades i sin jacuzzi efter att ha drunknat, endast 54 år gammal. I en intervju med Tom Power i november förra året berättade Perry, som länge lidit av problem med missbruk, vad han vill bli ihågkommen som när han dör - en person som hjälpt andra med deras problem.
 
- Min främsta kvalité, utan tvekan, är att om någon kommer fram till mig och säger “jag kan inte sluta dricka, kan du hjälpa mig?” så kan jag säga ja, och sedan göra det. När jag dör vill jag inte att “Vänner” ska vara det första som folk pratar om. Jag vill att det ska vara det första som folk pratar om. Och jag tänker spendera resten av mitt liv med att bevisa det.
 
Perry har genom åren varit öppen med sin kamp mot missbruk, något som han bland annat skrev om i sina memoarer “Friends, Lovers and the Big Terrible Thing”, som släpptes förra året.
 
Det är tragiskt att Perry inte fick leva längre och hjälpa fler människor som lider av missbruk, något han helt uppenbart brann för att göra. Förhoppningsvis blir han ihågkommen inte bara för rollen som den sarkastiske Chandler Bing, utan även för den verkliga roll han verkar ha spelat för människor i kamp mot droger och alkohol.
 
Hela intervjun med Power, där Perry berättar mer ingående om sitt liv och sina problem, finns att se nedan:
 
| 29 oktober 2023 21:03 |