Film

Skribent

Mats Karlsson

8 maj 2012 | 18:01

Rodrigo Santoro kan bli Senna

Brasilianske skådespelaren Rodrigo Santoro bekräftar att en spelfilm om Ayrton Senna är under utveckling och att han kan spela huvudrollen.

Alldeles nyligen visades dokumentären "Senna" på SVT och nu säger brasilianske skådespelaren Rodrigo Santoro att han är aktuell för att gestalta sin landsman i en spelfilm. Filmen kommer isåfall produceras i samråd med Sennas familj och med största respekt till Formula 1-stjärnan. Men än så länge är inget officiellt enligt Rodrigo Santoro:

- Jag har inte skrivit på något än. Det är bara ett rykte, men diskussionerna är igång. De håller på och tar fram ett manus och det finns redan en struktur. Det här kommer bli ett riktigt, riktigt stort projekt och för Brasilien kommer det bli landets största, säger Santoro till Collider.

Santoro är noga med att påpeka vilken stor hjälte Senna är för det brasilianska folket.

- Han är en hjälte. I Brasilien är han.... Enorm skulle inte vara rätt beskrivning. Han är en hjälte, en sann hjälte. Det är väldigt känsligt ämne och jag har varit försiktig hur vi ska tackla detta. Om vi kommer till skott och om vi går vidare med projektet kommer det ska i samråd med hans familj och filmen kommer att göras på ett väldigt, väldigt respektfullt sätt.

| 8 maj 2012 18:01 |