Spel

Skribent

Vanja Tomin

22 april 2022 | 07:00

Reklam i spel kan bli verklighet på Xbox och PlayStation

Både Microsoft och Sony överväger att börja med annonsering inuti spel.
Pressfire.no meddelar att Microsoft vill införa en tjänst för annonsörer så att de kan köpa annonsutrymme i spel på Xbox. Till exempel på reklamaffischer runt en virtuell fotbollsplan eller affischer runt banor i ett racingspel. Annonsörer kommer att kunna köpa annonsplats direkt genom Microsoft, som sedan hamnar i spelen automatiskt.
 
Microsoft verkar inte vara intresserade av att ta del av annonsintäkterna, utan vill snarare skapa en grogrund för så kallade "free-to-play"-spel på sin plattform. 
 
 
Enligt källor hos businessinsider.com borde Microsoft vara uppmärksamma på risken att irritera spelare som inte förväntar sig att få reklam i sina spel. Enligt uppgift är Microsoft bara vara intresserade av att sälja annonsutrymme till specifika köpare på ett sätt som inte ska störa spelupplevelsen.
 
På samma sätt som Microsoft planerar sin reklamtjänst så kommer även Sony att ha en samlingsplats som lämpar sig för annonsering i sina gratisspel på PlayStation. Dessa annonseringsplatser är tänkta att säljas via en annonsmarknadsplats.
 
Arbetet med detta sägs ha börjat runt lanseringen av PlayStation 5 och det hela förväntas lanseras under året. 
| 22 april 2022 07:00 |