Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

5 mars 2024 | 08:15

"Rebel Moon"-stjärna försvarar filmen mot den hårda kritiken

Zack Snyders Netflix-epos fick utstå mycket spott och spe vid premären, men det finns de som försvarar den också.
När första delen av Zack Snyders episka science fiction-äventyr "Rebel Moon" släppes i december förra året, drog den nästan 24 miljoner tittare under sina första tre dagar. Fast publiksuccé innebär inte alltid älskad av kritiker, och filmen fick mycket riktigt utstå sin beskärda del av sågningar.
 
I filmen spelar Sofia Boutella ("Star Trek Beyond", "The Mummy") Kora, en före detta Imperiumsoldat som ger sig iväg på ett uppdrag för att samla krigare från hela galaxe för att slåss mot det imperialistiska Motherworld.
 
I en aktuell intervju med Vulture pratar skådespelerskan om den hårda kritiken och vilken effekt den hade på henne.
 
- Jag har alltid trott att jag var fullt rustad för att ta emot dessa slag, och sedan läste jag kritiken mot "Rebel Moon" och det påverkade mig verkligen.
 
Sofia Boutella menar att hon personligen haft tur, eftersom folk ändå verkade gilla hennes arbete i den kritiserade filmen, men samtidigt käner hon ett ansvar för alla som brydde sig om projektet.
 
- Det påverkade mig verkligen för alla de som lagt ner så mycket hjärta, tårar och svett i det här projektet. Det är svårt att se något rivas i den omfattningen. Jag är stolt över att ha varit en del av det, och om "Rebel Moon" inte blir något mer kommer det att vara en mycket viktig del av mitt liv som jag kommer att försvara för alltid.
 
Första delen av "Rebel Moon" streamas nu på Netflix. Del två, "The Scargiver", har premär på tjänsten den 19 april.
 
 
 
| 5 mars 2024 08:15 |