Serie

Skribent

Alexander Svensson

28 december 2023 | 18:37

"Reacher"-stjärnan blev ombedd att ta en selfie - med sin mobbare

Alan Ritchson verkar vara lika snäll som han är stor.
Alan Ritchson är just nu hyperaktuell som Jack Reacher i säsong 2 av Amazon Primes stenhårda actionserie “Reacher”, som efter ungefär en vecka blev Amazons mest streamade serie under 2023. Men i en intervju med Wall Street Journal berättar han att han som ung ofta kände sig utanför, och utsattes för mobbning av klasskamrater, bland annat för att han var långsam med att komma in i puberteten.
 
- En dag var jag i skolcafeterian i mina tärningsshorts och en unge ropade: "kolla, allihop, Ritchson har inget hår på benen!". Alla skrattade. Jag kände mig förödmjukad.
 
Ritchson säger att mobbningen har satt sina spår, och att han än idag till exempel inte är helt bekväm med att bära kortbyxor. Men trots det så valde han att ge ett vänligt bemötande när en av hans gamla mobbare långt senare sprang på honom och bad om en selfie.
 
- Innan vi lämnade Florida sprang jag på en av killarna som retade mig i high school. Han ville ha en selfie. Jag var glad att stå till tjänst, men det kändes konstigt. Han hade glömt vad han gjorde, men det hade inte jag.
 
Det är utan tvekan stort av Alan Ritchson att bemöta sin mobbare med godhet och generositet. Förhoppningsvis smittade den inställningen av sig på mobbaren, och förhoppningsvis kan Ritchsons berättelse bli ett stöd för andra som är utsatta, samt fungera som en påminnelse till alla andra: mobbing är alltid fel.
| 28 december 2023 18:37 |