Spel

Skribent

Vanja Tomin

18 maj 2022 | 17:00

Psykedelisk trailer för nya skräckspelet "The Chant"

Vad får man om man blandar tv-serien "Nine Perfect Strangers" och "Silent Hill"-spelen? Ett upplägg för det perfekta skräckspelet!
Utgivaren Prime Matter och spelutvecklaren Brass Token jobbar på det psykologiska skräckspelet "The Chant" som släpps hösten 2022. Intressant nog om man läser på hemsidan till Brass Token uppger de att spelet släpps närmare bestämt i oktober 2022. Så förhoppningsvis har vi något att se fram emot under den kalla och mörka hösten.
 

Ritual öppnar ny dimension

 
"The Chant" är ett action- och äventyrsspel för en spelare i tredjeperson. För att överleva måste du slåss och fly de psykedeliska fasorna som släppts lös efter att en rituell sång går fruktansvärt snett och öppnar upp en portal till en mardrömsdimension som heter The Gloom. 
 
The Gloom livnär sig på negativ energi och gör människor galna genom att göda ångest och rädsla som sedan manifesteras till obehagliga varelser. "The Chant" sägs ta med oss på en resa av psykedelisk skräck som aldrig har upplevts tidigare. Dock finns det hopp, genom att reda ut mysterierna i en tidigare kult från 1970-talet, samtidigt som du stärker sinne, kropp och själ, kan du vända effekterna av ritualen och undvika att bli instängd i The Gloom för alltid.
 
 
I trailern får vi en snabbt titt på en fridfull ö där individer samlas i en kupolformad byggnad. Deras mål verkar vara att nå upplysning och ge sig ut på en andlig resa. Men idyllen avbryts snabbt av skräckinjagande figurer och psykologisk skräck.
 
Ta en titt på trailern för "The Chant".
 
 
The Chant är för närvarande planerat att släppas i oktober 2022 för PC, PS5 och Xbox Series X/S.
 
Vilket skräckspel ser du mest fram emot i år?
| 18 maj 2022 17:00 |