Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

28 oktober 2018 | 06:30

Peter Stormare är otålig vampyrviking i nya "Castlevania"-säsongen

Netflix har äntligen släppt sin efterlängtade andra, dubbelt så långa, säsong av "Castlevania" - denna gången med förstärkning från Sverige.
Den första säsongen av "Castlevania" anses vara en av ytterst få lyckade adapteringar av ett tv-spel. Baserad på spelet med samma namn, som först dök upp 1986 på NES, får vi följa en vampyrjägare ur Belmontsläkten i jakten på den värsta vampyren av dem alla - Dracula.
 
Under den andra säsongen planerar Dracula att utrota mänskligheten på jorden, som hämd för att kyrkan anklagat och avrättat hans fru - för påstådd häxkonster. Han kallar då till sig världens alla vampyrgeneraler, där den otålige vikingvampyren Godbrand - som röstskådespelas av ingen mindre än Peter Stormare - är en av dem.
 
 
Med den andra säsongen nu ute råder det inte längre någon tvekan. "Castlevania" är den överlägset bästa adaptionen av ett tv-spel någonsin. Vilket bådar gott inför Netflix kommande live action-adaptering av "The Witcher", samt den animerade adapteringen av "Diablo"-spelen.
 

Läs också: Möt regissören bakom "Ingen utan skuld" och superheta "The Witcher"

 
Har du givit "Castlevania" en chans ännu? Kommentera gärna nedan!
| 28 oktober 2018 06:30 |