Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 augusti 2023 | 10:00

Nya serier och filmer på Prime Video i september 2023

"The Wheel of Time", "The Boys"-spinoffen" och "The Continental: From the World of John Wick" är bara några av månadens premiärer hos Prime Video.
Hösten är officiellt här och nu börjar streamingtjänsterna leverera allt fler påkostade och efterlängtade tv-serier och filmer, perfekta att avnjuta hemma i soffan under de allt mörkare kvällarna. Här nedan lyfter vi fram 11 premiärer hos just Prime Video under september:
 

"The Wheel of Time" (säsong 2) - 1 september

 
 
En av Prime Videos mest påkostade tv-serier är tillbaka! Men trots att Rand (Josha Stradowski) trodde att han besegrade the Dark One (Fares Fares) i slutet av den första säsongen så verkar ondskan inte vara borta från världen. I säsong två söker både nya och gamla hot upp de unga vännerna från Two Rivers, som nu är utspridda över hela världen. Rosamund Pikes karaktär som hittade och vägledde vännerna står dessutom nu maktlös och vännerna måste därför hitta styrkan att övervinna onsdskan någon annanstans. 
 

"A Million Miles Away" - 15 september

 
 
"A Million Miles Away" är inspirerad av en sann historia och låter oss följa José Hernández (Michael Peña) – astronaut och ingenjör för NASA – och hans familj under deras långa resa. Från den lantliga byn i Michoacán, Mexiko, till den internationella rymdstationen på över 30 mils avstånd från jorden. Vi får även se Rosa Salazar och Garret Dillahunt i större roller vid sidan om Peña i huvudrollen.
 

"Wilderness" (säsong 1) - 15 september

 
 
 
"Wilderness" baseras på B.E Jones bok med samma namn och handlar om det brittiska paret Liv och Will som tycks ha allt man kan tänka sig här i livet: ett tryggt och säkert äktenskap och ett glamoröst liv i New York. Och de är fortfarande unga nog för att känna att hela deras liv ligger framför dem. Ja, fram tills den stund då Liv får reda på Wills affär. Perioden därefter beskrivs bäst med ordet: raseri!
 

"The Continental: From the World of John Wick" (miniserie) - 22 september

 
 
Miniserien i tre delar kommer att utforska ursprunget bakom det ikoniska hotellet-för-lönnmördare, som vi alla lärt känna i "John Wick"-filmerna. Handlingen kommer att ses genom ögonen på en ung Winston Scott (Colin Woodell), när han tvingas tillbaka till den undre världen i 1970-talets New York City. Vi kommer även att få se Mel Gibson i en av seriens största roller och ett av avsnitten har regisserats av den svenska regissören Charlotte Brändström ("Maktens ringar"). 
 

"Gen V" (säsong 1) - 29 september

 
 
"The Boys"-världen utökas nu med den nya spinoff-serien "Gen V". Serien kommer att utspela sig i samma universum som originalserien men istället får vi följa ett gäng yngre superförmågor - vars mål är att en dag ta en plats i The Seven. Handlingen utspelar sig på en högskola för ungdomar med superkrafter, men när ett mysterium börjar påverka skolans elever så bestämmer sig några av dem för att försöka gå till botten med vad som egentligen händer bakom kulisserna på skolan. 
 

Övriga utvalda premiärer på Prime Video under september:

 
"Meter i Sekunden" - 2 september
"FC Barcelona A New Era" - 6 september
"Virgins From Space" - 9 september
"Here Today" - 18 september
"Cassandro" - 22 september
"Studio 666" - 30 september
 
Vilka premiärer ser du fram emot mest hos Prime Video under september? Kommentera gärna nedan!
| 27 augusti 2023 10:00 |