Film

Skribent

Mats Karlsson

16 december 2011 | 13:01

Noomi Rapace: "Det var kul att kasta knivar"

Vår senaste Hollywoodexport Noomi Rapace kom nyligen hem till Sverige, för att gå på galapremiären av sin första internationella storfilm och möta pressen.

Där fick vi bland annat höra att skillnaden mellan att jobba på en svensk film och en "Sherlock Holmes 2" är "förvånansvärt liten":

- Vi har jobbat väldigt nära och intimt, käkat lunch varje dag i Roberts (Downey Jr) trailer runt ett jättelitet bord, tryckta ihop och diskuterat scener. Så det känns som ett väldigt kollektivt teamarbete, mycket mindre toppstyrt än vad jag trodde.

Det är en helt annan Sherlock Holmes med mycket mer action än vad vi har sett tidigare, så hur var det att spela in den här typen av actionscener?

- Jag tycker det är roligt att slåss, kasta knivar och alla stuntsaker. Det svåra var faktiskt att göra allt i kjol och korsett. Det var väldigt öppet hur sådana scener skulle gå till och vi repeterade med stuntkillarna och det kändes som vi alla hade möjlighet att komma med idéer, att komma med egna tankar om både fightscener och actionfyllda stuntavancerade sekvenser. Jag tycker sådant är kul.

Noomi Rapace är till sommaren aktuell i Ridley Scotts "Prometheus", och ska snart spela in thrillern "Passion" för Brian de Palma. Just nu ser du henne på biograferna i "Sherlock Holmes: A Game of Shadows". 

| 16 december 2011 13:01 |