Serie

Skribent

Alexander Svensson

28 november 2023 | 18:15

Nikolaj Coster-Waldau blir Vilhelm Erövraren i tv-serie om slaget vid Hastings

"Game of Thrones"-stjärnan har hittat en ny tron att bråka om.
Nikolaj Coster-Waldau är inte färdig med medeltida maktstrider. Dansken som är mest känd för att ha spelat Jaime Lannister i samtliga åtta säsonger av “Game of Thrones” byter nu ut kampen om Järntronen mot kampen om Englands tron i tv-serien “King and Conqueror”.
 
Serien utvecklas av BBC och CBS och ska dramatisera maktstiden om England mellan Vilhelm Erövraren och Harald Godwinson som kulminerade i slaget vid Hastings år 1066. Nikolaj Coster-Waldau ska spela Vilhelm, och kommer enligt THRs rapport även att regissera ett avsnitt av serien. Rollen som hans fiende Harald görs av James Norton (“Litte Women”).
 
Sue Deeks, chef för programinköp hos BBC, säger såhär:
 
- “King and Conqueror” kommer att ge liv åt Harald och Vilhelm och skildra deras liv, kärlekar och familjer, och det gripande, riskfyllda maktspel som ledde till deras ödesmättade möte 1066. Med fantastisk talang både framför och bakom kameran så kan jag inte vänta på att det här spännande projektet blir verklighet.
 
Produktionsstart för “King and Conqueror” blir under 2024, och serien kommer att distribueras av Paramount utanför Storbritannien.
| 28 november 2023 18:15 |