Film

Skribent

Thomas Linnaeus

18 april 2023 | 13:00

Nicolas Cage åt kackerlackor på film - ångrar sig även efter 35 år: "Aldrig mer"

I “Vampire’s Kiss” käkade Nicolas Cage två riktiga kackerlackor - vilket han ångrar djupt idag. Trots det är han säker på att insekter kan lösa världshungern.
"Renfield"-aktuella Nicolas Cage har i en ny intervju med Yahoo Entertainment berättat om vad han ångrar mest i sin långa karriär. I 80-tals komedin “Vampire’s Kiss” testade skådespelaren på att äta riktiga kackerlackor - vilket visade sig vara ett misstag.
 
- Det kommer jag aldrig att göra igen. Jag ångrar att jag gjorde det över huvud taget, säger Cage till sidan.
 
Här spelar Cage en litteraturkritiker som blir övertygad om att han är en vampyr. Ursprungligen skulle skådisen äta ett rått ägg, men Cage själv valde att äta en kackerlacka. I extramaterialet för “Vampire’s Kiss” berättar stjärnan själv om upplevelsen:
 
- Jag såg det som ett väldigt viktigt beslut, för när folk ser kackerlackan i min mun... reagerar de verkligen.
 
 
I “Renfield” har rollerna blivit ombytta. Här spelar Cage den legendariska vampyren Dracula och Nicholas Hoult (“Om en pojke”) ser vi i titelrollen. Här får Hoult testa på att äta kackerlackor, som dessvärre inte var riktiga:
 
- Kackerlackorna jag fick äta i denna var karameller. Jag fick också syrsor som faktiskt var ganska smaskiga. De var smaksatta med antingen salt och vinäger eller smokey barbecue.
 
Men även om Cage aldrig kommer äta en kackerlacka igen, tycker han ändå att konsumerandet av dem kan lösa viktiga världsproblem:
 
- Om man kunde bli av med rädslan för att äta insekter, skulle man kunna lösa världshungern. Högt proteininnehåll, inget fett, utmärkta näringsämnen, överflöd. De finns överallt! Men nej - det kommer inte att hända.
 
Har du testat på att äta kackerlackor?
| 18 april 2023 13:00 |