Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

24 januari 2024 | 07:15

Netflix stoppar Halle Berrys nya science fiction-film - på grund av barn

Trots att "The Mothership" spelades in för två år sedan, stoppas den nu helt av Netflix. Och det är barnskådespelarna som ställt till det.
Efter att Halle Berrys regidebut "Bruised", om en vanärad MMA -fighter som hittar upprättelse i buren, blev en stor succe, var det tänkt att samarbetet mellan Netflix och skådespelerskan skulle fortsätta med scifi-äventyret "The Mothership" .
 
Men trots att filmen är färdiginspelad blir det inget av med den saken, meddelar nyhetsbrevet The InSneider.
 
I dessa tider av streamingtjänster som dumpar filmer och tv-serier av skatteskäl, ligger det tydligen mer praktiska orsaker bakom den här gången: Mänsklig biologi.
 
"The Mothership" hade nämligen behövt göra om en hel del scener, vilket inte skulle vara speciellt praktiskt eftersom ordinarie inspelningar avslutades för mer än två år sedan och barn har som bekant en tendens att växa.
 
Det ska inte vara enda orsaken, förseningar i filmens efterarbete spelade också in, men många bäckar små (och stora) verkar ha fått det här projektet på fall. Vilket är synd, för det här lät som ett intressant upplägg.
 
"The Mothership" (i regi av Matt Charman, en av manusförfattarna bakom "Bridge of Spies") skulle ha handlat om Sara Morse (Berry), vars man mystiskt försvann från deras lantbruk. Ett år senare upptäcker hon ett märkligt, utomjordiskt föremål under deras hem. Det leder till en jakt på sanningen för henne och deras barn.
 
Halle Berry är dock inte helt borta från Netflix, utan kommer inom en snar framtid dyka upp i actionfilmen "The Union" tillsammans med bland andra Mark Walhlberg och J. K. Simmons.
 
 
| 24 januari 2024 07:15 |