Film

Skribent

Mats Karlsson

15 juli 2012 | 18:30

Neill Blomkamps nästa film kan bli en sci-fi-komedi

"District 9"-regissören berättar att "Chappie" kan bli hans nästa film efter "Elysium".

Neill Blomkamp tog hela världen med storm när han gjorde science fiction-filmen "District 9" och förhoppningarna är väldigt höga med hans kommande "Elysium", ännu en science fiction-rulle. Att Blomkamp överväger en ny science fiction efter "Elysium" kommer inte som en överraskning, men om allt går enligt planerna kan det bli mer sci-fi för Blomkamp.

Blomkamp berättar för The Playlist att manuset är redan skrivet och att det mycket väl kan bli hans nästa projekt.

- Jag skrev  "Elysium" på egen hand, men "Chappie" skrev jag tillsammans med Terri Tatchell, fast båda skrevs ungefär samtidigt. Det är fundamentalt en mer enkel story, en komedi, en hjärtvärmande story, I en science fiction-miljö. Den är jävligt sanslös, en väldigt cool film. Det kan jag säga med all säkerhet. Det är en mindre film, en mer esoterisk film, säger Blomkamp till The Playlist.

Men frågan är när Blomkamp kommer att göra filmen och så här svarar han:

- Det kan mycket väl bli mitt nästa projekt och troligtvis blir den det. Men jag vill ta lite ledigt och sedan behöver man vara väldigt säker på något man kommer hålla på med I flera år. Jag har även en annan idé för en skräckfilm och för en komedi, men de är inte så långt framskridna som "Chappie" är. "Chappie" är redo för produktion och jag tror att att "Chappie" är vad jag kommer att göra, men jag ska ta mig tid så att jag vet säkert, berättar Blomkamp.

| 15 juli 2012 18:30 |