Skribent

Alexander Dunerfors

8 september 2013 | 20:01

Nä, det blir ingen film av "Grand Theft Auto"

Rockstar Games beklagar sig över att Hollywoods erbjudanden är alldeles för snåla.

Vi ska inte hoppas på att få se gängbråk, polisjakter och överkörda horor i Liberty City på vita duken inom snar framtid. Trots flera försök från stora filmstudios har speltillverkaren Rockstar ständigt sagt nej.

- Vi har fått frågan många, många gånger men det lockar aldrig. Pengarna de kommer med gör det inte värt risken, säger spelens skapare Dan Houser till The Guardian.

I en tid då många hoppas att "Need for Speed", "Assassin's Creed" och "World of Warcraft" översätts till hyfsade filmer, står de våldsamma succéspelen "Grand Theft Autos" upphovsman fast vid sin åsikt. Och klokt är väl det. Frågan är om det skulle bli lika roligt att bara titta på:

- Friheten som spelen gör oss är väldigt viktig. Så snart man beblandar sig med Hollywood vill eller tvingas folk att släppa ifrån sig kontrollen (...) Jag ser snarare GTA som en TV-serie, men jag tror ändå att vi förlorar mycket på det. Varför ska vi inte bara fortsätta med spel?

"GTA 5", det senaste spelet i serien, släpps 17 september.

Skulle du vilja se "Grand Theft Auto" som film? Har Rockstar Games bara inte fått en tillräckligt saftig check? Kommentera nedan.

| 8 september 2013 20:01 |