Film

Skribent

Alexander Kardelo

29 oktober 2020 | 09:35

Trailerpremiär: Här är Michael Bays pandemi-thriller "Songbird"

En Hollywood-thriller om coronapandemin? Snart är den här.
Såklart att Hollywood redan har spelat in en thriller om den pågående pandemin. Michael Bay är producenten bakom "Songbird", en film som lånar inspiration från det läskiga läget ute i världen för att säga publiken: "det kan alltid bli värre!"

"Songbird" utspelar sig fyra år in i framtiden, i en tid då viruset har muterat. Extra aggressiva COVID-23 dödar varannan smittad, och världen tvingas in i en extrem karantän.
 
Large e8e3e7c56c7971003195b1c2060c1c22 songbird2
 
K.J. Apa (känd från "Riverdale") spelar ett bud, immun mot viruset, och tydligen finns det plats för en kärlekshistoria också. Sofia Carson ("The Descendants") är tjejen han blir kär i. Tillsammans försöker de hitta ett sätt att rädda världen.

- Det är en dystopisk och läskig värld, men det är främst en romantisk film om två människor som vill vara tillsammans men inte kan. De är Romeo och Julia, åtskilda av hennes ytterdörr och av viruset, säger regissören Adam Mason till EW.com.
 
Large e8e3e7c56c7971003195b1c2060c1c22 sonbgird3
 
Idén till filmen föddes när Mason och hans manusförfattare Simon Boyes ville producera något snabbt och enkelt under karantäntiden. Planen var att spela in en långfilm med iPhone, men projektet fick mer muskler när Michael Bay kom ombord som producent.
 
Trots det blev det en snabb och relativt begränsad inspelning, på 17 dagar och med konstanta virustester.

I rollistan finns även Alexandra Daddario ("Baywatch"), Paul Walter Hauser ("Richard Jewell"), Demi Moore och Peter Stormare. "Songbird" har ännu inget premiärdatum, men nu har vi iallafall en trailer:
 
 
Högaktuellt, spännande eller osmakligt - vad tycker ni?
| 29 oktober 2020 09:35 |