Skribent

Mats Karlsson

28 april 2012 | 00:30

Mer mutanter kommer till bioduken

Fox planerar att göra ytterligare en mutantfilm som mycket väl kan bli om New Mutants.

Superhjältar är hetare än någonsin och filmbolagen sitter och gnuggar geniknölarna rejält för att ta fram nästa kassako. När Marvel tog tillbaka rättigheterna för en del av karaktärerna som utmynnade i att de gjorde "Iron Man" 2008 och det resulterade i att superhjältarna blev hetare än någonsin.

Men alla superhjältar ligger inte i Marvels händer, utan det finns några karaktärer som filmbolagen fortfarande har kvar rättigheterna till. Det är först och främst Spider-Man som Sony har och så alla Marvelmutanter på Fox bord. Mutanterna är dock många och alla har inte dykt upp än bioduken. En av dessa är New Mutants som består av ett gäng tonåringar som tränas av professor Xavier.

Collider satte sig ner med Foxchefen Tom Rothman för att ta reda på när vi får se New Mutants på bioduken. Rothman gav inga klara svar på frågan, men sa att det kommer utannonseras i sommar och påtalade att det finns mycket potential i många av mutantkaraktärerna.

New Mutants består ursprungligen av dessa medlemmar:

Karma (Xi'an Coy Manh) - 19-årig vietnamesisk tjej och gruppens ledare med förmågan att ta over andra människors kroppar.

Cannonball (Samuel Guthrie) - en lugn kille från Kentucky med förmågan att bli närapå osårbar när han flyger.

Wolfsbane (Rahne Sinclair) - En kille från Skottland med förmågan att förvandla sig till en vargliknande varelse.

Psyche (Danielle Moonstar, även känd som Mirage och Moonstar) - En cheyenneindian som kan skapa visuella, empatiska tredimensionella illusioner.

Sunspot (Roberto da Costa) - En brasiliansk kille med förmågan att få övermänsklig styrka av solljuset och kan lagra solenergi i kroppen för att kunna använda sin superstyrka på natten.

| 28 april 2012 00:30 |