Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

22 november 2013 | 18:01

Melissa Leo kan bli actionhjälte

Kan en medelålders kvinna tackla Bruce Willis jobb?

En tullbåsarbetare i New Jersey är den enda som kan stoppa en terrorattack som hotar hela östkusten. Det är idén bakom Neil LaButes nya film. Men som hjälten i dramat har han tänkt sig ett oväntat namn: Melissa Leo (senast sedd i "Olympus Has Fallen" och "Prisoners").

- Det är tänkt som ett karaktärsdriven film. Att ta en medelålders kvinna och sätta henne i en kris som vanligtvis Bruce Willis skulle hantera. Jag ville hitta någon som inte har några av actionhjältarnas egenskaper, och be henne göra allt som de brukar göra, berättar LaBute för Collider.

Regissören, senast festivalaktuell med dramat "Some Velvet Morning", medger att det är tufft att få göra film och att tanken bakom "The Toll" just nu bara är idéer:

- Vi pratar bara. Men manuset är intressant och jag har jobbat med Melissa Leo på teaterscenen. Visst vore det fantastiskt om filmen blev av?

Vi kan bara hålla med. Om Meryl Streep kan bli en av "ExpendaBelles" och Melissa Leos nya tuffa roll blir av, har Hollywoods actiongubbar snart fått konkurrens.

| 22 november 2013 18:01 |