Film

Skribent

MovieZine

8 april 2021 | 09:30

Martina Haags böcker blir långfilm

"Det är något som inte stämmer" och "Livet går så fort. Och så långsamt." filmatiseras.
Martina Haag säljer filmrättigheterna till två av sina böcker. Skilsmässodramat "Det är något som inte stämmer" och tonårsskildringen "Livet går så fort. Och så långsamt" slås ihop till en långfilm, producerad av Bigster.

- Av alla böcker jag har skrivit är det de här två som ligger mig närmast om hjärtat. Just därför var det viktigt för mig att samarbeta med någon som skulle förvalta det på bästa sätt, vilket jag är alldeles övertygad om att Calle Jansson och resten av gänget på Bigster kommer att göra, säger Martina Haag.

Produktionsbolaget Bigster har tidigare producerat tv-serierna "Gåsmamman" och "Heder". Inspelningarna av "Det är något som inte stämmer" påbörjas under 2022.

- I min värld har två riktigt bra böcker blivit till ett sällsynt viktigt och underhållande filmmanus. Här har Martina och Peter Arrhenius lyckats fenomenalt. Vi på Bigster är märkbart stolta över förtroendet och tar oss an uppdraget att producera filmen med stor aptit och arbetsglädje, säger Calle Jansson, producent.

Martina Haag har tillsammans med Peter Arrhenius ("Ingen utan skuld") skrivit filmens manus. Haag har tidigare skrivit manus till filmerna "Underbar och älskad av alla" och "Glada hälsningar från Missångerträsk".

Böckerna som filmen baseras på har sammanlagt sålts i över 400 000 exemplar. "Det är något som inte stämmer" - om ett kändisäktenskap i upplösning - blev 2016 framröstad till det prestigefyllda priset Årets bok av läsarna. Det var också den mest utlånade romanen på landets bibliotek samma år.
| 8 april 2021 09:30 |