Film

Skribent

Alexander Dunerfors

12 september 2013 | 15:01

Mark Wahlberg drabbad av "Speldjävulen"

Aktuell för James Caans roll i en nyinspelning av "The Gambler" från 1974.

För två år sen skrev vi om en remake på "The Gambler" som ett möjligt nytt projekt för Martin Scorsese och Leonardo DiCaprio. Om vi istället får nöja oss med Rupert Wyatt och Mark Wahlberg, är det väl inte så tokigt det heller. The Wrap skriver att duon är påtänkta för att regissera respektive spela huvudrollen, även om korten inte ligger på bordet officiellt så att säga.

James Caan har huvudrollen i originalfilmen från 1974 (också känd som "Speldjävulen" på svenska). Den nya versionen, skriven av William Monahan ("The Departed"), blir ett kriminaldrama om en litteraturprofessor i trubbel. Hans spelberoende har gett honom problem med både flickvännen, morsan och några otrevliga gangsters.

Originalfilmen skrevs av James Toback, som inte är så glad över en nyinspelning. Toback baserade historien på sina egna upplevelser, så förhoppningsvis ska Monahans manus ge oss något nytt.

Wyatt är annars också en het kandidat till att ta över "Star Trek 3", medan Mark Wahlberg har "Transformers 4" och "Ted 2" att filma härnäst.

| 12 september 2013 15:01 |