Film

Skribent

Viktor Eriksson

8 december 2023 | 22:00

Manuset till "Dune 3" snart klart – men osäkert om filmen blir av

Regissören Denis Villeneuve säger att det kanske är bäst för hans mentala hälsa att göra något annat innan dess.
“Dune”-regissören Denis Villeneuve berättar i samband med en presskonferens i Sydkorea att manuset till en tredje Dune-film snart är klart, rapporterar Variety
 
– “Dune Messiah” håller på att skrivas just nu. Manuset är nästan klart men inte riktigt. Det kommer att ta lite tid… Det finns en dröm om att göra en tredje film… det skulle kännas vettigt för mig.
 
Däremot tror Denis Villeneuve att även om han får chansen så kommer han förmodligen inte börja på en ny “Dune”-film direkt likt han gjorde med “Dune” från 2021 och “Dune: Part Two”.
 
– Jag vet inte exakt när jag kommer återvända till Arrakis. Jag kanske tar en omväg för att komma bort från solen. För min mentala hälsa så kanske jag gör något emellan, men min dröm skulle vara att få återvända en sista gång till den här planeten som jag älskar.
 
I slutändan kommer en uppföljare, likt förra gången, hänga på hur bra det går “Dune: Part Two”, men Denis Villeneuve verkar känna sig säker på den kommande science fiction-filmen.
 
– För egen del så tycker jag den här filmen är mycket bättre än del ett, säger Denis Villeneuve.
 
– Jag säger inte att filmen är perfekt, men jag är mycket mer nöjd med del två än jag var med del ett. Jag kan inte vänta på att få dela den med fans och biobesökare.
 
| 8 december 2023 22:00 |