Film

Skribent

Alexander Svensson

9 februari 2024 | 16:42

Ludwig Göransson vill skriva musiken till "The Mandalorian and Grogu"

Det svenska musikstjärnskottet återvänder gärna till "Star Wars"-galaxen när Jon Favreau nu gör film av "The Mandalorian".
Det är nu klart att nästa “Star Wars”-film blir “The Mandalorian and Grogu”, som kommer fungera som en fortsättning på titelkaraktärernas tre säsonger långa äventyr i Disney+-serien “The Mandalorian”.
 
Inte mycket är i nuläget känt om “The Mandalorian and Grogu”, bortsett från att Jon Favreau kommer att sätta sig i registolen. En som hoppas på att få följa med på resan är svenske kompositören Ludwig Göransson, som skrev musiken i seriens två första säsonger. I en intervju med Gamesradar bekräftar Göransson att han gärna återvänder:
 
- Jag såg att de ska göra en Mandalorian-film - det hade varit fantastiskt att få arbeta med. Jag såg nyheten för någon dag sedan, och det är jättekul!
 
 
Göranssons musik i “The Mandalorian” hör till en av seriens mest hyllade element, och har fått en självklar plats i “Star Wars”-franchisens rika musikkatalog. Göransson är dessutom en av Hollywoods hetaste kompositörer för tillfället, med ett flertal priser vunna för musiken i “Oppenheimer”, och en potentiell andra Oscarsvinst runt hörnet. Med tanke på hur central hans musik är för “The Mandalorian” är det svårt att se att han inte skulle få förfrågan om att komma tillbaka när Mando och Grogu nu ska upp på bioskärmarna.
 
Vad tycker du om Ludwig Göranssons musik i “The Mandalorian”? Hur står den sig mot John Williams ikoniska musik i filmerna?
 
| 9 februari 2024 16:42 |