Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

9 mars 2021 | 11:15

Warner Bros stoppar problematisk Looney Tunes-karaktär

Pepe le Skunks opassande beteende påstås ha normaliserat en våldtäktskultur.
THR rapporterar att Warner Bros. TV ska ha beslutat redan för ett år sedan att Pepe Le Skunk (engelskt namn på karaktären: Pepé Le Pew) inte skulle få dyka upp i några kommande Looney Tunes-produktioner. Trots att man då redan hade spelat in en scen till den kommande långfilmen "Space Jam 2".
 
Karaktären Pepe Le Skunk (röstskådespelad av Mel Blanc) har varit med i flera av Looney Tunes filmer och är en skunk, som pratar låtsasfranska och har fallit för en svartvit katt... som han tror är en skunk. Efter att ha kysst och uppvaktat katten mot dess vilja så tror Pepe Le Skunk varje gång när katten flyr, att den "bara" spelar svårflirtad - och att "jakten är igång".
 
Warner Bros. ska däremot alltså själva ha förstått att karaktärens opassande beteende har passerat sitt bäst före-datum när det kommer till komedi. Men har först nu gått ut och bekräftat att karaktären inte kommer dyka upp i deras framtida produktioner.
 

Varför kommer det här ut nu om det beslutades för över ett år sedan?

 
 
Anledningen att det här kommit upp nu beror däremot på att Dr. Seuss Enterprises meddelade förra veckan att man skulle sluta trycka några av sina tidigare böcker, på grund av att de själva ansåg att vissa bilder i dem var antingen rasistiska, okänsliga eller båda delar. Detta väckte i sin tur starka reaktioner som John Oliver spenderade delar av veckans "Last Week Tonight with John Oliver" (finns på HBO Nordic) åt att täcka.
 
I en uppföljande debattartikel i New York Times så lyftes även Pepe Le Skunk fram som en särskilt problematisk karaktär, som enligt skribenten ska ha normaliserat en våldtäktskultur där "nej" helt enkelt inte betyder "nej" - utan bara är en del av jakten. 
 
Det här är däremot långt ifrån första gången någon kallar Pepe Le Skunk för en våldtäktsman. Dave Chappelle ägnade en del av sin stand up-special “Killin’ Them Softly”, som sändes för över 20 år sedan på HBO, åt skunkens beteende.
 
 

Läs också: Nya filmer från Warner Bros kommer till HBO Nordic

 
Tycker du att Warner Bros. har fattat rätt beslut om att kapa Pepe Le Skunk från sina kommande produktioner? Kommentera gärna nedan!
| 9 mars 2021 11:15 |