Film

Skribent

Andreas Samuelson

22 februari 2024 | 04:00

Kvällens TV-tips: Adam Sandlers succé från 1998 är hans bästa - och roligaste

Adam Sandler har både lojala fans och kritiker som spyr galla på hans filmer. Men många håller nog med att om hans komedi från 1998 är hans roligaste.
Adam Sandler slog igenom i ”Saturday Night Live” i början på 1990-talet och tog sig snart till vita duken med en rad komedier av varierande kvalitet. Många, speciellt kritikerna, var kanske inte helt övertygade om skådespelarens geni men en film lyckades charma de flesta.
 
I ”The Wedding Singer” (1998) spelar han mot Drew Barrymore. Den gamla barnstjärnan hade några år tidigare gjort comeback och duon visade sig ha fantastisk kemi. Resultatet blev succé hos både publik och kritiker, och paret återförenades i två filmer till, ”50 First Dates” (2004) och ”Blended” (2014).
 
Handlingen är enkel - bröllopssångaren Robbie (Sandler) överges vid altaret av sin fästmö och får svårt att jobba då han inte klarar av bröllop. Han övertalas dock av väninnan Julia (Barrymore) att hjälpa henne med sitt kommande bröllop - men snart uppstår romantiska känslor.
 
I andra roller ser vi Christine Taylor (”Zoolander”), Sandler-veteranen Allen Covert, framlidne Alexis Arquette, Steve Buscemi och Billy Idol som sig själv. Regisserad av Frank Coraci, som senare gjorde andra Sandler-filmer som ”Waterboy” (1998) och ”Click” (2006).
 
Filmen utspelas på 1980-talet och är ett ljuvligt vältrande i nostalgi, med allt från kostym till musik. Det är också en nästintill perfekt kombination av gulliga romcom-vibbar och Sandlers karaktäristiskt högljudda, elaka humor. Sandler och Barrymore är dessutom en av genrens sötaste och mest sympatiska par.
 
Se trailern här:

 
Här kan du se ”The Wedding Singer”:
Ikväll på Kanal 9 22.00
Fredag 23 februari på Kanal 5 00.30
Hyr/köp på SF Anytime och liknande tjänster 
| 22 februari 2024 04:00 |