Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 november 2013 | 16:01

Köp en bit av "American Burger"

Exklusivt för våra läsare: den kommande svenska skräckkomedin serverar ett första klipp.

Samla ihop alla amerikanska slasher-klyschor du kan tänka dig, mal sedan ner dem i en rostig köttkvarn och du får fram... "American Burger". Den som tycker att svensk film bara är diskbänksrealism och trötta deckare har ännu inte bekantat sig med Johan Bromanders och Bonita Drakes nya skräckkomedi:

- Den här idén är fullständigt vansinnig! En svensk film med engelsktalande skådespelare. Och så fort någonting är vansinnigt tänder jag till, berättade skådespelaren Fredrik Hiller för oss i våras.

Nu kan vi stolt presentera det första klippet från filmen, hugg in:

"American Burger" får sin premiär i maj 2014 på bio, Blu-ray/DVD och VOD samtidigt. Men mycket jobb återstår med efterproduktionen, och fansen uppmanas nu att bidra till projektet via Indiegogo.

Kampanjen, som kommer att pågå fram till den 12:e december i år, erbjuder både en möjlighet att bli en del av den oberoende filmindustrin, såväl som förmåner som t-shirts och väskor i utbyte mot bidrag.

- Vi är stolta över att vara beroende av våra fans för att kunna hålla oss oberoende och vi tror att vi på detta sätt kan bjuda in nya människor i vårt projekt, bygga upp vår fanbase och nå vårt mål: en oberoende, direct-to-fan, global release av "American Burger" i maj 2014, säger Anders Granström, producent.

| 22 november 2013 16:01 |