Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 november 2020 | 21:10

Klart: "Deadpool 3" är på gång hos Marvel Studios

Ryan Reynolds återvänder som den barnförbjudne antihjälten - nu som en del av Disney-familjen.
Äntligen! En tredje "Deadpool"-film är officiellt på väg, skriver THR. Detta blir första gången som Marvel Studios och Disney får använda sig av en rollfigur som tidigare ägts av Fox.

Deadpools fans behöver dock inte var oroliga för att den våldsamma och frispråkiga antihjälten ska bli "Disneyfierad". Disneys förre chef Bob Iger har gjort det klart att "Deadpool"-filmerna kan vara barnförbjudna (R-rated alltså) även i framtiden.

Manus skrivs den hår gången av Wendy Molyneux och Lizzie Molyneux-Logelin. Systrarna har tidigare arbetat med den animerade tv-serien "Bob's Burgers", så vi vet att de åtminstone har koll på humor. Ryan Reynolds har själv varit med och valt ut de nya manusförfattarna, enligt Deadline. De två första filmerna skrevs av Rhett Reese och Paul Wernick.
 
Däremot ska vi inte vänta oss att David Leitch kommer tillbaka i registolen, på grund av ett fullpackat schema under 2021. Det återstår att se vem som ska regissera den emotsedda "Deadpool 3".
 
Disneys uppköp av Fox förra året öppnar även upp för karaktärer som Fantastic Four och X-Men att kliva in i Marvels universum. Det är nog bara en tidsfråga innan Marvel Studios tillkännager en reboot.
| 20 november 2020 21:10 |