Spel

Skribent

Vanja Tomin

26 oktober 2022 | 17:30

Jordan Peele vill berätta historier genom tv-spel

Regissören bakom bland annat ”Get Out” och senaste ”Nope” har ambitioner att ta sina narrativa färdigheter bortom film, och vidare till spel.
När regissören marknadsförde att filmen ”Nope” skulle släppas på streaming, nämnde han för Comingsoon i en intervju att han gärna vill göra tv-spel.
 
Jordan Peele medverkade även i höstas i en podcast med Hideo Kojima där de två pratade om spel, ”Metal Gear Solid” med flera, och diskuterade vilka möjligheter det finns att driva en historia framåt i ett spel i jämförelse med en film.
 
Hideo Kojima ställde den raka frågan till Jordan Peele och undrade om han någonsin skulle vilja göra ett spel. Svaret var naturligtvis ja.
 
Large aab7d225c30d7aae049d6a78dc27f8ab mgs1
 
 
Under intervjun med Comingsoon får Jordan Peele samma fråga, och svarar då:
 
- Jag älskar spel, jag tror att de är väldigt kopplade till berättande genom att jag verkligen tror att konstformen handlar om empati. Det handlar om att sätta sig själv i någon annans skor och förstå hur det kan kännas att vara någon annan. Så ja, ja är svaret.
 
Large aab7d225c30d7aae049d6a78dc27f8ab nope poster 2
 
TV-spel är ett intresseväckande medium, det börjar bli mer och mer accepterat och det är inte längre bara nischade nördar som spelar, det finns spel för alla, oavsett ålder och intresse.
 
Även skådespelare i Hollywood börjar få upp ögonen och inse att spel är ett dynamiskt format för att framföra en intressant berättelse.
 
Supermassive Games, som ligger bakom den interaktiva och berättelsedrivna skräckspelserien ”The Dark Pictures Anthology”, hade svårigheter i början att locka äldre och etablerade skådespelare, men efter spelens framgång har nu studion ett större urval och fler skådespelare och andra huvudfigurer från Hollywood har börjat visa sitt intresse.
 
 
Skådespelare börjar ta framträdande roller i spel med stjärnor som Kit Harrington, Keanu Reeves, Willem Dafoe, Elliot Page och Elle Fanning, som bara är några att nämna. Det verkar även som att vissa Hollywood-regissörer vill vara med på speltåget också.
 
Jordan Peele är antagligen en väldigt upptagen man, och han verkar ha många stora idéer, så det går inte att säga om detta någonsin kommer att hända. Men ett samarbete mellan Peele och Kojima som samarbetar och gör ett skräckspel tillsammans hade varit väldigt spännande att se.
 
Vi får hoppas det inte tar alltför lång tid bara.
 
Hade du velat se ett spel skapat av Jordan Peele?
| 26 oktober 2022 17:30 |