Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

23 mars 2021 | 12:25

Jamie Foxx spelar Mike Tyson i ny tv-serie från Antoine Fuqua

Miniserien "Tyson" produceras dessutom av Martin Scorsese, tillsammans med Jamie Foxx, Antoine Fuqua och Mike Tyson själv.
Variety rapporterar att Oscarsvinnaren Jamie Foxx ("Ray") kommer att axla huvudrollen som boxaren och tungviktsvärldsmästaren Mike Tyson i den kommande miniserien "Tyson". Antoine Fuqua ("Training Day") kommer att regissera och Martin Scorsese producerar. Den nya serien sägs däremot inte vara knuten till någon distributör ännu, men nyheten lär sannolikt starta ett budkrig inom kort. 
 
- Jag har letat efter ett sätt att få berätta min historia under ganska lång tid nu. Med den senaste lanseringen av Legends Only League och peppen från fans som följt min retur till ringen, så känns det här som det perfekta ögonblicket. Jag ser fram emot att få samarbeta med Martin, Anoine, Jamie och resten av det kreativa teamet för att få fram en serie som inte bara lyckas visa min professionella och privata resa, utan som även kan inspirera och underhålla, kommenterar Tyson själv nyheten.
 
Tyson blev 1986, som 20-åring, den yngsta boxaren någonsin att bli världsmästare i tungviktsboxning. Han anses av många vara en av världens bästa boxare genom tiderna, men har vid sidan om sporten även haft ett turbulent liv och bland annat suttit nästan tre år i fängelse. Det är i nuläget oklart exakt hur mycket av Tysons liv som den kommande miniserien kommer att följa, manuset kommer att skrivas av Colin Preston.
 

Läs också: Jamie Foxx tillbaka som Electro i nästa "Spider-Man"

 
Är du sugen på att se vad Foxx kan hitta på i rollen som "Tyson"? Kommentera gärna nedan!
| 23 mars 2021 12:25 |