Film

Skribent

Alexander Dunerfors

1 augusti 2013 | 13:01

James Cameron behöver hjälp med "Avatar 2"

Mycket att förbereda innan den efterlängtade uppföljaren kan spelas in.

Det är ingen enkel uppgift att följa upp filmhistoriens mest inkomstbringande film. Ibland behöver även en som James Cameron kalla på hjälp utifrån. Regissören tar nu in en andra manusförfattare för att hinna klart med storyn till de två planerade "Avatar"-uppföljarna, samtidigt som han själv hanterar de tekniska utmaningarna inför "Avatar 2".

Mannen som får äran att bygga vidare på äventyret är Josh Friedman, mest känd för att ha skrivit "The Sarah Connor Chronicles", TV-serien som härstammar från Camerons "Terminator". Han har också skrivit "War of the Worlds" åt Spielberg. Varken Cameron eller Friedman ville kommentera på uppdraget, skriver The Wrap.

Det är hittills klart att filmerna kommer utforska Pandoras undervattensvärldar. Cameron har tidigare berättat för MovieZine om sina storslagna planer för "Avatar 2" och "Avatar 3":

- De är löst sammankopplade. De tre filmerna berättar tillsammans en övergripande historia, men var och en av dem är en komplett episod. Du kommer inte att lämnas utan svar i slutet av andra filmen (...) Vårt mål är att uppfylla förväntningarna på att man vill se nya under inom den världen, på Pandora.

Zoe Saldana och Sam Worthington väntas komma tillbaka i "Avatar 2", som släpps på bio tidigast vintern 2015.

Första filmen kom 2009 och spelade in otroliga 2,8 miljarder dollar världen över.

| 1 augusti 2013 13:01 |