Film

Skribent

Mats Karlsson

9 april 2011 | 13:28

Jackson regisserar "Solens tempel"

Den första Tintin-filmatiseringen blir "Enhörningens hemlighet" och nu ser "Solens tempel" bli nästa film som Peter Jackson isåfall ska regissera.

Det var redan klart från början att Steven Spielberg och Peter Jackson skulle göra en filmtrilogi av klassiska Tintin-äventyr, däremot har det inte varit klart vilka album filmerna skulle handla om.

Vi vet att första filmen som regisseras av Steven Spielberg blir "Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet" och nu säger manusförfattaren Anthony Horowitz att han ska skriva manus av Tintin-äventyret "Solens tempel".

- Om "Enhörningens hemlighet" blir en succé och får sin publik kommer jag skriva uppföljaren "Solens tempel", som Peter Jackson ska regissera, säger Horowitz till Bleeding Cool.

Jackson är dock strängt upptagen en tid framöver med de två filmerna om "The Hobbit" och planen för uppföljaren "Solens tempel" är att få upp den på bio under 2012. Om Jackson ska regissera uppföljaren lär man flytta fram premiärdatumet. Vem som regisserar den tredje och sista filmen är inte klart i dagsläget.

"Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet" får svensk biopremiär 28 oktober.

| 9 april 2011 13:28 |