Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 februari 2021 | 12:00

J.J. Abrams bakom ny "Constantine"-serie hos HBO Max

Keanu Reeves har tidigare sagt att han gärna spelar John Constantine igen, men det kommer med största sannolikhet inte bli i den nya tv-serien.
Variety rapporterar att HBO Max har börjat arbeta på en "Constantine"-serie, producerad av J.J. Abrams. Projektet sägs däremot fortfarande vara i ett väldigt tidigt skede och letar för närvarande efter en skådespelare som ska kunna axla huvudrollen som John Constantine, den populära karaktären från Hellblazer-serietidningarna.
 
Keanu Reeves spelade John Constantine i långfilmen "Constantine" från 2005, en film som även hade Peter Stormare i rollen som Satan. Reeves har tidigare sagt att han gärna skulle återvända till rollen, men av det lilla som är känt kring det nya projektet så verkar det högst otroligt att han får chansen i just den här serien. Tanken är nämligen att vi ska få följa en något yngre version av karaktären, med ett större fokus på skräck-elementen än det religiösa.
 
Vi har tidigare rapporterat att det ryktades vara en ny "Constantine"-film på gång från J.J. Abrams och hans produktionsbolag Bad Robot, hos HBO Max. Förhoppningarna om en uppföljare på långfilmen med Keanu Reeves är nog därför tyvärr döda, eftersom det troligtvis var den här tv-serien man arbetade på då. Men vi kan ju fortfarande njuta lite nostalgiskt av trailern inför långfilmspremiären från 2005:
 
 
NBC gjorde också ett försök med en live action tv-serie (med samma namn) som lades ned efter en säsong 2015. Matt Ryan som spelade huvudrollen i NBC-serien har även spelat Constantine i "Arrow", men troligtvis är även han för gammal för den här nya versionen. Guy Bolton är däremot klar som manusförfattare för HBO Max-projektet, men det är givetvis fortfarande oklart när serien förväntas bli klar - eller om man ens få en officiell beställning på en full säsong.
 

Läs också: Fans skapar namninsamling för att rädda "Constantine"

 
Är du sugen på att se vad HBO Max kan hitta på med en "Constantine"-serie? Kommentera gärna nedan!
| 18 februari 2021 12:00 |