Serie

Skribent

MovieZine

2 juli 2022 | 14:30

Ingmar Bergmans "Trolösa" blir tv-serie av Tomas Alfredson

Tomas Alfredson svarar för regin och Sara Johnsen skriver manus baserat på Bergmans "Trolösa" som blev film år 2000.
En av Sveriges främsta regissörer, Tomas Alfredson ("Tinker Tailor Soldier Spy", "Se upp för Jönssonligan") står för regin när SVT gör miniserie av Bergmans "Trolösa". Norska manusförfattaren Sara Johnsen ("22 juli") skriver manus baserat på filmen från år 2000. Projektet offentliggjordes idag under Bergmanveckan på Fårö.
 
"Trolösa" blir en dramaserie på sex avsnitt à 45 minuter, som "utforskar förhållandet mellan passion och kärlek genom ett erotiskt triangeldrama", skriver SVT i ett pressmeddelande.
 
Lena Endre, Krister Henriksson och Thomas Hanzon spelade hvuudrollerna i Liv Ullmann-regisserade "Trolösa" från 2000.
 
- Någon gång under vintern 2001 hörde jag av mig till Ingmar Bergman och frågade om jag kunde få göra en nytolkning av hans berättelse "Trolösa". Han tyckte att det lät som ”en jävla fylle-idé”. Men ju längre vi pratade om saken, tyckte han att det lät både ”ruskigt spännande” och ”riktigt skitbegåvat”, berättar Tomas Alfredson och fortsätter:
 
- Det blev inget den gången, men nu efter tjugo års idisslande har det äntligen blivit dags att göra en televisering i sex avsnitt för Sveriges Television av Ingmar Bergmans omskakande triangeldrama i svart och rött. Jag har svårt att se att jag någonsin stått inför en större uppgift och lovar att jag ska lyfta på hatten för det som varit och kavla upp ärmarna för det som ska bli.
 
Handlingen följer David som blir kär i sin bästa vän Markus fru, den vackra Marianne. Davids och Mariannes kärleksrelation får smärtsamma konsekvenser för två familjer. Karaktärerna drivs av lust, svartsjuka, svek och kärlek.
| 2 juli 2022 14:30 |