Film

Skribent

Mats Karlsson

27 juli 2012 | 21:01

Inga löjliga skämt i "Die Hard 5"

Regissören John Moore lovar att ribban är högre i "A Good Day to Die Hard" än föregångaren.

Det var många som blev besvikna på att svordomarna och våldsamheterna i "Die Hard 4.0" var svårhittade och förväntningarna har därför varit måttliga inför femte filmen "A Good Day to Die Hard". Moore avslöjar för Empire vad vi kan förvänta oss av John McClane och om han kommer att utbrista "Hur kan samma skit hända samma kille fem gånger".

- Nej, för det vore absurt! Jag vet inte om det beror på att det är en framtida finankris eller vad det må vara, men jag tror inte folk är på humör för sådant skitsnack längre. Ribban är högre nu. Det finns några bra skämt och några fantastiska McClane-grejer. Han är ingen idiot som bara går runt i Moskva och mumlar "USA vann det Kalla kriget"-skämt. Det är inte "Carry On Die Hard", det kan jag försäkra dig, berättar Moore för Empire.

Moore berättar också att filmen är väldigt ambitiös.

- Enbart biljakten i Moskva har tagit oss 78 dagar att spela in.

Om vi ska tolka det som att vi kommer få höra "Yippee-ki-yay, motherfucker" återstår att se. En trailer lär komma inom en snar framtid och då får vi konkreta bevis vad Moore vill förmedla. Filmen får svensk biopremiär 14 februari 2013.

| 27 juli 2012 21:01 |